Herfstgroenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de zoete aardappels en halveer ze. Was de pompoen, snijd in dikke parten en haal de pitten eruit. Schil de knolselderij en snijd ze in repen. Was de pastinaken en snijd ze over de lengte in kwarten. Schil de boswortels met een dunschiller en snijd ze in de lengte doormidden. Pel de uien en halveer ze. Stap 2 Leg alle groenten uit op een grote bakplaat. Schenk er 6 eetlepels olijfolie over. Bestrooi ze met zeezout en maal er versgemalen peper over. Wikkel de helft van de groenten in een plakje ontbijt spek. Pluk de naaldjes rozemarijn van de takjes, doe in een schaaltje en schenk er wat olijfolie op en verdeel ze tussen de groentes. Stap 3 Schuif de bakplaat in de oven en bak het in 30 minuten goudbruin. Schep de groenten na 15 minuten om. Haal na 30 minuten de bakplaat uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Zet een kommetje olijfolie op de bakplaat en een schaaltje zeezout. Besprenkel hier de geroosterde groenten mee.
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 1 halve pompoen
- 1 halve knolselderij
- 2 pastinaken
- 6 boswortels
- 3 rode uien
- 2 ons lange repen ontbijtspek
- 4 takjes rozemarijn
- grof zeezout
- olijfolie
Receptnummer: 3739
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de gember in kleine stukjes, pers de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes. Doe dit alles in een kom e...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika’s en leg ze op de bakplaat. Leg ook de trosjes kerstomaat ertussen. Besprenkel met de olijfol...
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...