Mexicaanse taco's met gehakt
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de ui in dunne ringen en de paprika in kleine stukjes. Roerbak in een wok, zonder vet, het gehakt met de ui rul en bruin in 10 minuten. Voeg de paprika en de gezeefde tomaten toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de tacoschelpen warm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de tacoschelpen aan tafel met een blaadjes bladsla en een schep van de gehaktsaus. Voeg wat stukjes gesneden kaas en ui toe. Lekker met rode mexicaanse of bbq -saus.
Ingrediënten
- 400 g half-om-half gehakt
- 2 uien
- 1 rode parika
- 500 g gezeefde tomaten
- 1 pakje tacoschelpen
- 4 plakken jong belegen kaas
- half kropje bladsla
Receptnummer: 373
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de taco's of tortilla's volgens de instructie op de verpakking. Ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de paprika en to...
Dop de sperziebonen en kook ze beetgaar. Snipper de uien en snijd de paprika in reepjes. Roerbak in een wok, zonder vet, het gehakt met de gesnipperde...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril het vlees ongeveer 4 minuten. Kee...
Bak het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook en de kruiden in wat zonnebloemolie bruin. Voeg de tomatenpuree en ketchup toe en roer goed. Tot sl...