Herfstpannenkoek
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
Stap 1 Maak het beslag volgens het recept. Verwarm de rookworst volgens de instructie op de verpakking. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snijd daarna in plakken en vervolgens in blokjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Roerbak de blokjes knolselderij en uienringen in 4 el boter beetgaar en goudbruin. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Was de peren en snijd ze in plakken. Bestrooi ze met wat kruidnagelpoeder. Stoof de plakken peer zacht in 2 el boter. Stap 2 Verhit een flinke klont boter en schep met een soeplepel beslag in de pan en leg direct dunne plakjes rookworst en wat gebakken ui in het beslag. Laat 3 minuten bakken en draai om met een spatel. Bak nog 2 minuten tot ze goudgeel en gaar zijn. Stap 3 Schep de pannenkoeken op borden en verdeel de rest van de rookworst, de gebakken plakken peer en de uien erover. Leg op elke pannenkoek een pluk sla en geef er extra mosterd bij. Lekker met een biertje.
Ingrediënten
- 1 x basisrecept pannenkoeken: https://www.lekkermakkelijk.nl/recepten/3697/basisrecept-pannenkoeken.html
- 1 rookworst
- 1 knolselderij
- 2 rode uien
- 2 peren
- 100 gr veldsla met rucola
- mosterd
Receptnummer: 3707
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de aardappelen en kook ze met schil in 25 minuten gaar. Maak de dressing: Doe de rucola, spinazie, bieslook, peterselie, citroenrasp en sap en de ...
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Verwarm de oven voor op 150ºC. Voeg de zachte boter in een kom, voeg de vanillesuiker, fijne suiker, limoensap en mespunt zout toe. Mix met een mixer...