01723ef92d9430d910285114f922a01f332339924https://www.lekkermakkelijk.nl

Pannenkoeken met pruimenjam

Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Stap 1 Maak eerst de jam, was de pruimen, halveer ze en haal de pitten eruit. Doe ze in een pan en voeg de geleisuiker, sinaasappelsap, kaneelstokjes en de kruidnagels toe. Breng aan de kook, laat 3 minuten koken. Schep het tijdens het koken af en toe om. Schep in een schone jampot en laat afkoelen. Stap 2 Bak van het beslag goudgele pannenkoeken en bestrooi ze met poedersuiker. Rooster het amandelschaafsel goudgeel en doe ze in een schaaltje. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Zet alles op tafel en het feest kan beginnen.

Ingrediƫnten

  • 1x het basisrecept pannenkoeken
  • 750 gr pruimen
  • 200 gr geleisuiker
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 stokjes kaneel
  • 4 kruidnagels
  • poedersuiker
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 300 ml slagroom

Receptnummer: 3704


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appelplaattaart met pruimen, walnoten en crumble

Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de suiker, mespunt zout, citroenrasp, kar...

Appeltaart met herfstfruit en noten

Doe het bakmeel, suiker, zout en boter in de mengkom van de keukenmachine en pulse kort tot kruim. Voeg het ei toe en pulse tot een deegbal. Haal het ...

Basisrecept pannenkoeken

Zeef de bloem boven een hoge kom. Voeg het zout en de vanillesuiker toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Schenk hier de melk en roer krac...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18