Appelpannenkoek
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Stap 1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens basisrecept. Pluk de blaadjes van 6 takjes tijm en roer ze door het beslag. Snijd de brie in plakjes. Haal met een appelboor het klokkenhuis uit de appels. Snijd de appels in flinke parten. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en bak hierin de appel goudbruin. Schep ze uit de pan. Voeg extra boter toe en bak nu de oesterzwammen goudbruin. Bestrooi ze met zeezout en peper. Schep ze ook uit de pan. Stap 2 Doe opnieuw een klont boter in de pan en schep er een soeplepel beslag in. Leg 5 plakken katenspek in het beslag met wat gebakken oesterzwammen en wat parten appel. Bak 3 minuten op halfhoog vuur. Draai de pannenkoek met een spatel voorzichtig om en bak die kant 2 minuten ook goudgeel. Bak zo ook de andere drie. Stap 3 Schep de pannenkoeken op grote borden en verdeel er nog wat extra gebakken appel, oesterzwammen en op elk 4 plakjes brie. Druppel de appelstroop erover en garneer met plukjes tijm.
Ingrediƫnten
- 1 x het basisrecept pannenkoeken
- 4 rode appels naar keuze
- 200 gr oesterzwammen
- 150 gr katenspek
- 150 gr brie
- 8 takjes tijm
- 100 gr boter
- Appelstroop
Receptnummer: 3701
Reageren
Meer smakelijke recepten
De aardappels eet je straks met schil en al, dus goed wassen en schoonboenen. Snijd de aardappels in gelijke partjes en dep ze daarna droog in een th...
Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...
Doe het bakmeel, suiker, zout en boter in de mengkom van de keukenmachine en pulse kort tot kruim. Voeg het ei toe en pulse tot een deegbal. Haal het ...