Basisrecept pannenkoeken
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 8 personen - 20 minuten
Bereiding
Zeef de bloem boven een hoge kom. Voeg het zout en de vanillesuiker toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Schenk hier de melk en roer krachtig met een garde vanuit het midden tot een glad beslag. Klop tenslotte een voor een de eieren erdoor. Verwarm steeds een flinke klont boter in een panenkoekenpan en schenk hierin een soeplepel beslag in. Bak ze aan beiden zijden goudbruin op halfhoog vuur.
Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 500 ml volle melk
- 1 tl zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- roomboter
Receptnummer: 3697
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook op een halfhoog vuur de sinaasappelsap, honing en rozemarijntakjes in tot een siroop en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet het ba...
Doe het bakmeel, suiker, zout en boter in de mengkom van de keukenmachine en pulse kort tot kruim. Voeg het ei toe en pulse tot een deegbal. Haal het ...
Verwarm de oven op 180ºC. Doe het bakmeel in een kom. Voeg de suiker, kaneelpoeder, vanillesuiker en mespunt zout toe en meng goed door elkaar. Snijd...