Rijstpudding met kokos, custard en fruit
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 20 personen - 8 minuten
Bereiding
Breng de melk met het water aan de kook. Voeg de dessertrijst toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de kokosmelk, een mespunt zout en de vanillesuiker toe. Laat nog 10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer de rijst af en toe om aanbranden te voorkomen. Als alle vocht verdampt is nog wat melk toevoegen. Snijd ondertussen de meloen en ananas in kleine blokjes. Neem de pan van het vuur en voeg de crème fraîche, het sap van een limoen en de geraspte kokos toe. Meng de blokjes meloen en ananas er doorheen. Zet plakken watermeloen en plakken sinasappel tegen de wand van de glazen schaal. Schep hierin de rijstpudding. Maak nu de custardlaag. Breng de melk, slagroom en de honing aan de kook. Meng de custardpoeder met 8 eetlepels van de melk tot een glad papje. Neem de pan van het vuur en klop met een garde het custardpapje door het melk mengsel. Zet de pan op het vuur en laat weer al roerend aan de kook komen. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer dikwijls door. Giet de warme custard over de rijstpap. Dek af met plastiek folie en laat 2 uur opstijven. Halveer de perziken en haal de pit eruit. Bak de perzikhelften 2 minuten in 3 eetlepels boter. Schep ze uit de pan. Haal het velletje eraf en doe ze weer even terug in de pan. Wentel ze nog even door de boter. Haal de rijstpudding uit de ijskast en schik de gebakken perziken erop. Garneer met de kersen, aardbeien en blaadjes munt.
Ingrediënten
- 300 gr dessertrijst
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 500 ml melk
- 200 ml water
- mespunt zout
- 4 zakjes vanillesuiker
- 200 ml crème fraîche
- sap van 1 limoen
- 75 gr geraspte kokos
- Voor de custard:
- 65 gr custardpoeder
- 4 el honing
- 500 ml slagroom
- 500 ml melk
- 1 oranje meloen in blokjes
- 12 ananas in blokjes
- 6 perziken
- 12 watermeloen in plakken
- 1 sinaasappel in plakjes gesneden
- 100 gr kersen voor de garnering
- 100 gr aardbeien voor de garnering
- Blaadjes verse munt
- Extra: grote glazen schaal
Receptnummer: 3671
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de slagroom en melk in een pan. Roer de custard los met wat water in een klein kopje. Strooi de pakjes puddingpoeder in de warme melk en breng...
Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot...
Doe de tutti frutti in een pan en voeg het water, diksap en kaneelstokjes toe. Laat een nachtje weken. Zet de volgende dag de pan met tutti frutti aan...