Halve zoete aardappel met tonijn
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 12 personen - 40 minuten
Bereiding
Boen de zoete aardappel goed schoon. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze onder staan. Breng aan de kook en kook ze in 25 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze uitlekken. Halveer elke zoete aardappel in de lengte en leg ze op een schaal. Maak de topping, hak het rode uitje, bosui en de groene paprika en de Jalapeño pepertjes fijn. Meng met de tonijn. Voeg het sap en rasp van de limoen toe en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Schep op elke zoete aardappel een lepel hüttenkäse en een lepel van het tonijnmengsel. Garneer met wat maïskorrels.
Ingrediënten
- 6 kleine zoete aardappelen
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1 klein rood uitje
- 2 bosui
- 1 groene paprika
- 3 ingelegde Jalapeño pepertjes uit potje
- sap van 1 limoen
- 250 ml hüttenkäse
- blikje crispy maïskorrels
Receptnummer: 3668
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Was alle groenten en schil de aardappel, knolselderij, winterwortel en uien. Snijd alle groenten in blokjes behalve de winterwortel, snijd die in plak...
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de schoongeboende aardappels en leg ze samen met de knoflookbol op de bakplaat, of oven schaal. Maal royaal z...