Maïskoekjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Laat de maïskorrels goed uitlekken. Hak de bosui fijn. Doe het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk hier in de melk, roer vanuit het midden tot een dik beslag. Klop het ei erdoor tot een glad beslag. Voeg de maïskorrels, de verse koriander, de knoflook, de Jalapeño peper, de korianderpoeder, kurkumapoeder en de geraspte kaas toe en meng door het beslag. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en schep telkens 3 eetlepels maïsbeslag in de pan. Bak ze aan weerskanten goudgeel en krokant. Ze smaken heerlijk bij de vlees spies of visstoofpot.
Ingrediënten
- 400 gr crispy maïskorrels uit blik
- 4 bosui
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 6 takjes fijngehakte koriander
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 14 Jalapeño pepertje of rode peper fijngehakt zonder zaadjes
- 12 teentjes knoflook uit de pers
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl kurkuma
- 2 tl zout
- 150 ml melk
- 50 gr geraspte jonge kaas
- olijfolie om in te bakken
Receptnummer: 3665
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...
Verwarm de slagroom en melk in een pan. Roer de custard los met wat water in een klein kopje. Strooi de pakjes puddingpoeder in de warme melk en breng...
Pureer de banaan met het kaneelpoeder en mespunt zout in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep de bananenmoes in een grote mengkom en spatel de...