Vis stoofschotel uit de oven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Laat de kabeljauw en garnalen goed uitlekken in een vergiet. Leg de vis dan in een schaal en besprenkel met het sap van de limoenen. Verwarm de oven op 180ºC. Hak de bosui fijn en bak ze in de 6 eetlepels olijfolie aan. Voeg dan de knoflook, rode peper, kurkuma, kerriepoeder, komijnzaadjes en de korianderzaadjes toe. Bak dit tot het gaat geuren. Blus af met de kokosmelk. Hak de santen in stukken voeg toe in de pan en laat ze smelten. Verkruimel het visbouillontablet. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg aan de pan. Meng alles goed. Vet een grote ovenschaal in met boter en verdeel de kabeljauw en garnalen erover. Schenk het kokos-specerijenmengsel erover en duw de hele kerstomaatjes in de saus. Zet de schaal in de oven. Bak de visschotel 20 minuten en laat afkoelen tot lauwwarm of koud. Besprenkel voor het serveren met extra limoensap en korianderblaadjes. Serveer met maïskoekjes en sambal.
Ingrediënten
- 500 gr diepvries kabeljauw ontdooit
- 400 gr diepvries gamba’s ontdooit
- sap van 2 limoens
- 1 bosui
- 6 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 2 tl kurkuma
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl korianderzaadjes
- 1 blok santen
- 200 ml kokosmelk
- 1 visbouillontablet
- 1 bosje koriander
Receptnummer: 3662
Reageren
Meer smakelijke recepten
Meng de crème fraîche, dille, citroen, jeneverbessen en de rode ui in een diepe schaal. Maal er flink wat peper over. Snijd de haringen los en leg z...
Haring in schaal leggen met uien en laurierblaadje ertussen. Crème fraîche loskloppen en mengen met slagroom, zout, peper, mosterd, mierikswortel en...
Laat de zwarte bonen uitlekken. Doe de bonen in de kom van de keukenmachine en voeg het limoensap, olijfolie, knoflook, komijnzaadjes en chilisaus to...