Biefstuk rucolasalade van de bbq
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakken courgette, de biefstuk en de ui. Gril de plakken courgette aan beide kanten lichtbruin en bestrooi ze met zout en peper. Sprenkel het limoensap over de courgette. Gril de biefstuk in 5 - 7 minuten rosé of medium en gril de uien. Schep de rucola op een grote schaal, verdeel de plakken courgette en de stukken ui erover. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg die op de salade. Klaar om te serveren.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- 2 biefstukken
- 2 rode uien
- 1/2 limoen
- 100 g rucolasla
- zout en peper
Receptnummer: 365
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Kook de volkorenpasta volgends de aanwijzingen op de verpakking. Net als de andere pasta, is ook volkorenpasta goed zelf te maken. Het is wel een klus...