Gevulde paprika’s met groene risotto en macadamia noten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 12 personen - 20 minuten
Bereiding
Was de paprika’s en halveer ze in de lengte. Bak ze in 3 eetlepels olijfolie op halfhoog vuur aan beide kanten 4 minuten. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Voeg weer 3 eetlepels olijfolie toe en roerbak de risottorijst tot hij glanst. Blus af met een halve liter visbouillon en breng aan de kook. Laat op half vuur in 20 minuten gaar worden. Voeg steeds weer wat visbouillon toe als het vocht is verdampt. Hak ondertussen de snack komkommertjes fijn, ook de bosui, de verse koriander en de macadamianoten. Laat de risotto 5 minuten afkoelen en voeg dan het limoensap toe, de gehakte bosui, koriander en macadamianoten. De fijngehakte Jalapeño peper, het korianderpoeder en de 3 eetlepels extra vierge olijfolie. Maal er flink wat zout uit de molen over en meng met de vingertoppen door elkaar. Vul hiermee de paprika’s en laat verder afkoelen.
Ingrediënten
- 2 gele, 2 rode en 2 groene kleine paprika’s
- 200 gr risotto rijst
- 4 el olijfolie
- 1 visbouillontablet
- 6 snack komkommertjes of een halve grote
- 4 bosui
- half bosje verse koriander
- 50 gr macadamia noten
- sap van een 1 limoen
- 4 schijfjes ingemaakte Jalapeño pepers uit pot
- 2 tl korianderpoeder
- 2 el extra vierge olijfolie
Receptnummer: 3642
Reageren
Meer smakelijke recepten
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van 3 b...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de bulgur volgens de instructie op verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd de ui, courgette en aub...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Leg ze in een grote ovenschaal. Snijd de trostomaten elk in parten. H...