Deense chef salade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Kook de krieltjes gaar, giet af en laat uitlekken. Snijd ze in plakjes en doe ze in een grote glazen schaal. Snijd de rode uien in dunne ringen en verdeel ze over de krieltjes. Snij de bietjes in plakjes en de bleekselderij in boogjes en verdeel ze over de uien. Rasp de wortel over de bietjes. Snijd de radijs in dunne plakjes en verdeel ze over de bietjes. Schaaf de venkel over de radijsjes. Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kom en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de groenten. Top af met de blauwe bessen, stukjes knakworst, ham, jonge reepjes kaas, stukjes blauwe kaas en perzik. Verkruimel het roggebrood en bak de roggekruimels in de boter knapperig. Voeg 1 eetlepel bruine suiker toe en bak nog 1 minuten mee. Laat 5 minuten afkoelen en strooi de roggekruimels over de salade.
Ingrediënten
- 250 gr krieltjes
- 1 rode ui
- 2 gekookte bietjes
- 1 bleekselderij
- 1 geraspte wortel
- 1 bosje radijs
- 1 venkel
- 150 gr blauwe bessen
- 6 knakworstjes
- 150 gr Hollandse garnaaltjes
- 150 gr ham
- 150 gr jonge kaas
- 150 gr Deens blauwe kaas
- 2 sneetjes roggebrood
- 2 el boter
- 1 el bruine suiker
- Voor de dressing:
- 2 el mosterd, 1 el honing, 6 el olijfolie, 4 el crème fraîche, 1 teentje knoflook uit pers, 2 el geraspte sinaasappelschil, 2 el fijngehakte dille, 3 el fijn gehakte peterselie, 2 el fijngehakte bieslook
Receptnummer: 3638
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...
Verhit de grillpan op een hoog vuur. Kwast de plakken ananas aan beiden kanten in met wat olijfolie. Gril ze kort aan beiden zijden tot ze mooie grils...