Vispotjes met zalm, witvis en garnaaltjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Bak de zalmfilet 5 minuten op de huid in 2 eetlepels boter. Draai de zalm om met een spatel en bak ze 1 minuut verder. Haal uit de pan. Voeg nu 2 eetlepels olijfolie toe en bak de witvis 2 minuten op halfhoog vuur aan beiden zijden. Laat op laag vuur 3 minuten verder garen. Haal uit de pan. Breek de zalm en witvis in stukken. Snijd de gewassen lente-uitjes in dunne ringetjes. Hak de dille en venkelzaadjes fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje tot het gaat borrelen. Voeg dan 2 eetlepels geraspte citroenschil, dille, de venkelzaadjes en de garnaaltjes toe. Laat nog 1minuut op het vuur en daarna de pan van het vuur. Besprenkel de vis met 2 eetlepels citroensap. Meng de gesmolten boter door de zalm en witvis en verdeel over de 4 glazen. Schep in ieder glaasje 2 eetlepels crème fraîche, wat plakjes radijs en de rivierkreeftjes. Geef er rogge crackers erbij en een glas droge witte wijn.
Ingrediënten
- 300 gr zalmfilet met huid
- 300 gr witvis
- 200 gr roze garnaaltjes
- 200 gr rivierkreeftjes
- 1 bos lente-uitjes
- 6 takjes dille
- 2 tl venkelzaadjes
- 150 gr gezouten boter
- 1 citroen
- 8 radijsjes in dunne plakjes
- 200 ml crème fraîche
- rogge crackers
- Extra: 4 lage glazen
Receptnummer: 3634
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de krieltjes gaar, giet af en laat uitlekken. Snijd ze in plakjes en doe ze in een grote glazen schaal. Snijd de rode uien in dunne ringen en ver...
Meng de crème fraîche, dille, citroen, jeneverbessen en de rode ui in een diepe schaal. Maal er flink wat peper over. Snijd de haringen los en leg z...
Haring in schaal leggen met uien en laurierblaadje ertussen. Crème fraîche loskloppen en mengen met slagroom, zout, peper, mosterd, mierikswortel en...