Broodje Shoarma met ijsbergsla en Hollandsedip
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Versnipper één ui, snijd de ander in ringen. Meng het vlees met de versnipperde ui en strooi er flink wat van de shoarmakruiden over. Meng alles goed dooreen, schep ook de 2 el zonnebloemolie erdoor, zodat al het vlees bedekt is met een dun laagje kruiden. Dek de shoarma goed af en zet het minstens een uur in de koelkast zodat de kruiden in het vlees kunnen trekken. Zet de ovengrill aan. Maak de wok goed heet en bak daarin portie voor portie het vlees snel goudbruin en gaar. Schep ieder portie op de bakplaat van de oven en schuif die onder de grill. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Verwarm de broodjes en snijd ze als een enveloppe open. Vul de broodjes met sla en wat ui, dan de shoarma en afmaken met de heerlijke Hollandse dip. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 400 g mager varkensvlees
- 1 busje shoarmakruiden
- 2 el zonnebloemolie
- kropje ijsbergsla
- 2 uien
- 4 pitahbroodjes
- bakje Hollandsedip
Receptnummer: 363
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 minuten bruin en gaar. Verwijder ondertussen de harde kern uit de sla en snijd de sla in dun...
Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de kom...
Doe de augurken, kappertjes en peterselie met wat olijfolie in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseerknop(of snijd deze ingrediënten me...
Meng het gehakt in een schaal met de hand met ei, de gebakken uitjes en naar smaak zout en peper. Draai kleine balletjes. In ruime koekenpan helft bot...