Kipdijfilet spiesen van de barbecue
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Steek de barbecue aan. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe ze in een kom en voeg de vissaus, sojasaus, knoflook en de olijfolie toe. Schep alles goed om en laat een uurtje marineren. Maak ondertussen het slaatje. Schaaf de schil wortels met een kaasschaaf en schaaf er sliertjes van met de spiraalsnijder. Was de komkommer en schaaf er lange linten af. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de maïskorrels met een mes van de kolf. Maak de kip spiesen, snijd de lente-ui in stukken van 3 cm. Rijg de kip, ananas en lente-ui om en om aan de barbecue-spiesen. Bestrijk ze met een kwastje met olijfolie. Zorg dat de kooltjes wit zijn dan zijn ze op zijn best. Gril de kip ananas spiesen rondom gaar en goudbruin. Verdeel het slaatje op een mooie schaal en leg de spiesen erop. Garneer met de geraspte kokos Geef de dipsaus in een schaaltje erbij. Bestrooi met munt, koriander en basilicum. Lekker met gegrild plat brood of tortilla wraps.
Ingrediënten
- 600 gr kipdijfilet
- 3 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 el chilisaus
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 3 el olijfolie
- 1 bosui
- 1 ananas in blokjes
- 2 gele wortels
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- 1 gekookte maïskolf
- Dipsausjes: 200 gr Griekse yoghurt, 3 el mayonaise, sap en rasp van een limoen, peper en zout naar smaak.
- 4 el geroosterde geraspte kokos
- verse kruiden voor de garnering, munt, koriander en basilicum
- 4 maal plat brood of tortilla wraps
- Extra: 4 bbq spiesen
Receptnummer: 3622
Reageren
Meer smakelijke recepten
Gril de kipfilets en de ananas. Kook de rijst en de bloemkool. Meng de kokos en de basterdsuiker door de Hüttenkäse. Voeg dit mengsel toe aan de kip...
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai tot puree. Deze marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5 dagen goed. ...
1. Kook de doperwtjes beetgaar in 4 minuten en laat ze uitlekken. Pureer ze samen met de muntblaadjes en 1 el olijfolie tot een dikke pesto. Breng op ...