Ananas van de grill met tomaatjes garnalen salsa
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verhit de grillpan op een hoog vuur. Kwast de plakken ananas aan beiden kanten in met wat olijfolie. Gril ze kort aan beiden zijden tot ze mooie grilstreepjes hebben of bereid ze op de barbecue. Snijd de rode ui in blokjes, doe ze in een schaaltje en voeg het sap en rasp van de limoen toe. Verwarm 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes chorizo aan beiden knapperig. Schep ze uit de pan en hak ze in stukjes. Voeg de garnaaltjes en het komijnzaad toe aan het bakvet. Roerbak 2 minuten en schep de garnaaltjes en de olie op een bordje. Snijd de rode kool in dunne sliertjes, de tomaten in blokjes en de aardbeien in kwarten. Meng dit door elkaar. Leg op elk bordje 3 plakken gegrilde ananas, schep hierop een bergje rode koolsalade. Verdeel de garnaaltjes en de stukjes chorizo. Druppel er wat van het heerlijke bakvet over. Garneer met blaadjes munt. Lekker met een glas rosé.
Ingrediënten
- 12 plakken verse ananas
- 1 rode ui
- sap en rasp van een limoen
- 4 el olijfolie
- 6 plakjes chorizo
- 250 gr garnaaltjes
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 klein stukje rodekool
- 2 tomaten
- 6 aardbeien
- 8 blaadjes munt
- Extra: grillpan
Receptnummer: 3614
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 150ºC. Voeg de zachte boter in een kom, voeg de vanillesuiker, fijne suiker, limoensap en mespunt zout toe. Mix met een mixer...
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...