Engels ontbijtje anders
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 6 personen - 45 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de tomaten in een passende ovenschaal en besprenkel met olijfolie en maal er zeezout en peper over. Bak de tomaatjes 10 minuten tot ze zacht zijn en haal uit de oven. Kook de asperges 6 minuten en spoel ze koud af. Kook daarna de tuinboontjes in 8 minuten beetgaar en spoel ze ook koud af. Pel daarna het grijze vliesje eraf. Maak de spinazie pancakes. Doe de melk en de eieren en de spinazie in een blender. Pureer glad. Voeg in gedeeltes de pancake mix toe en mix tot een klontvrij beslag. Smelt steeds een klontje boter in de koekenpan. Schep steeds 4 eetlepels beslag per pancake in de pan en bak ze tot de bovenkant gaatjes vertonen. Draai ze daarna om en bak ze 3 minuten verder. Bak zo alle pancakes. Houd ze warm in de oven. Dan de bereiding van de witte bonen: Snijd de sjalotten in ringen en bak ze in de boter aan. Zet het vuur zacht en laat ze 10 minuten stoven. Voeg dan de witte bonen toe en de worcestersaus. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster. Verwarm de asperges en tuinboontjes in een klontje boter. Bak de ontbijtspek krokant. Schep uit de pan en bak de spiegeleitjes. Bouw de borden op, leg op elk een stapeltje pancakes en leg hierop gebakken ontbijtspek. Schep de gebakken witte bonen erbij en leg hierop een spiegelei. Verdeel de tuinboontjes ernaast en de asperges. Wikkel om de asperges voor ieder een plak ham. Leg de trostomaatjes erbij en geef de toost met boter en jam er apart bij. Compleet met een glas verse sinaasappelsap.
Ingrediënten
- voor de spinazie pancakes
- 1 pak pancake mix
- 300 gr verse spinazie
- 250 ml melk
- 3 eieren, 50 gr boter
- 100 gr gesneden ontbijtspek
- voor de gebakken witte bonen:
- 2 sjalotten
- 25 gr boter
- 2 el worcestersaus
- 1 pot witte bonen in tomatensaus
- verder nodig:
- 1 bakje trostomaten aan tak
- 1 bosje groene asperges
- 300 gr diepvries tuinboontjes
- 4 plakken beenham
- 4 eieren
Receptnummer: 3582
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de avocado’s en wip de pit er uit. Snijd in stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Doe de avocado, lente-ui in een mengbeker. Rasp de schi...
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter en wentel de velletjes een voor een in de gesmolten boter. Kreukel ze lo...
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de paprika in reepjes. Meng in een kom de hüttenkäse met de tonijn, mayonaise en de peterselie. Breng op smaa...