muffins voor mama
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Tussengerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Schep voorzichtig 125 g van het fruit of de rozijnen erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Roer de melk en de gesmolten boter erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes. Strooi de rest van het rode fruit of rozijnen erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Je kunt in plaats van vers fruit de muffins ook garneren met abrikozenjam of een andere jam. Of je bestrijkt de muffins niet met jam, maar met chocoladepasta en bestrooi ze daarna met chocolade hagelslag.
Ingrediënten
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 4 el cacaopoeder
- 180 g rood fruit, blauwe bessen of rozijnen
- 1 ei
- 225 ml melk
- 75 g boter, gesmolten
Receptnummer: 357
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°. Zet de cakevormpjes per twee in elkaar. Klop de boter, eieren en suiker in een kom met de handmixer tot een luchtig me...
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakbl...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter, vanillesuiker en de suiker met de mixer in 10 minuten licht en luchtig. Voeg de eieren 1 voor 1 t...
Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de muffinvormpjes in het bakblik. Meng de Blue Band Vloeibaar in een grote kom met de suik...