Spinazie avocadosoep met parmaham en brood
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Leg de plakken Parmaham erop en kwast ze aan beiden zijden in met olijfolie. Bak het in 15 minuten knapperig en haal uit de oven. Snipper de ui en bak samen met de gember 2 minuten aan in 2 eetlepels olijfolie. Zet daarna het vuur zacht en laat 5 minuten verder stoven. Roerbak in een wok in de rest van de olijfolie de spinazie 3 minuten. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtenvlees eruit en doe het in een hoge mengbeker. Voeg de gebakken spinazie en de avocado’s toe en pureer tot een romig mengsel. Breng de bouillon aan de kook en voeg het spinazie avocado mengsel toe. Breng op smaak met peper en versgeraspte nootmuskaat. Roer de slagroom en dille erdoor. Schenk de soep in kommen. Voeg 1 eetlepel slagroom in elke kom en maal er wat peper over. Geef de krokante ham er apart bij.
Ingrediënten
- 4 plakken Parmaham
- 2 avocado’s
- 1 ui
- 1 el fijngehakte gember
- 4 el olijfolie
- 400 gr verse spinazie
- 1 liter kippenbouillon of groenten
- 2 el fijngehakte dille of 2 tl gedroogde dille
- 4 el slagroom
Receptnummer: 3565
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de avocado’s en wip de pit er uit. Snijd in stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Doe de avocado, lente-ui in een mengbeker. Rasp de schi...
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter en wentel de velletjes een voor een in de gesmolten boter. Kreukel ze lo...
Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. S...