Pasta met avocadosaus met ham en pijnboompitten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de spaghetti in de bouillon beetgaar. Snijd de sjalotjes fijn en fruit ze aan in 25 gram boter. Voeg de doperwtjes toe en laat 5 minuten zachtjes stoven. Pureer de avocado’s met 2 eetlepels citroensap en 100 ml opgevangen water van de pasta met een staafmixer tot een romige saus. Voeg de avocadosaus bij de doperwtjes. Pers de teentjes knoflook erover en schep alles goed om. Breng op smaak met zeezout en verse peper. Rooster de pijnboompitten. Meng de saus door de pasta. Serveer op een grote schaal en bestrooi met de pijnboompitten en de blokjes ham. Garneer met rucola.
Ingrediënten
- 300 gr ei spaghetti
- 2 bouillontabletten naar keuze
- 4 sjalotjes
- 1 pakje diepvries doperwtjes
- 3 avocado’s
- 1 bekertje lacto crème fraîche
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- plak beenham van 150 gr in blokjes
- zakje rucola
- 100 gr pijnboompitten
Receptnummer: 3562
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
Schil de avocado’s en wip de pit er uit. Snijd in stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Doe de avocado, lente-ui in een mengbeker. Rasp de schi...
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...