Salade caprese avocado met groene asperges
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Maak eerst de basilicumolie. Pureer de basilicum met de olijfolie fijn. Giet over in een fijn vergiet. Laat goed uitlekken en druk de restjes met de achterkant van een lepel door de zeef. Kook de peultjes en spoel koud af. Blanceer nu de asperges in 8 minuten beetgaar en spoel ze ook koud af. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de avocado in stukken. Scheur de uitgelekte mozzarella in grove stukken. Rangschik alle groentes en mozzarella over 4 borden schep er lepels basilicumolie tussen. Maal er zeezout en peper over, leg in elk bord een halve citroen en wat extra blaadjes basilicum en geniet.
Ingrediënten
- 1 bosje basilicum
- 150 ml olijfolie
- 100 gr peultjes
- 1 bosje groene asperges
- 1 bakje gemengde kerstomaatjes
- 3 bollen mozzarella bufala
- 3 grote avocado’s
- 2 kleine citroentjes
Receptnummer: 3559
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de aardappelen en kook ze met schil in 25 minuten gaar. Maak de dressing: Doe de rucola, spinazie, bieslook, peterselie, citroenrasp en sap en de ...
Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en ...
Kook de asperges beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter en voeg de asperges en sinaasappelschil toe. Breng op smaak met zout en