Feestelijke taart met banketbakkersroom en zacht fruit
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Stapel de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar. Rol het uit op een met bloem bestrooide plank tot een langwerpige lap van circa 30 bij 35 cm. Snijd de randen mooi bij en leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork allemaal gaatjes in het deeg. Klop de eidooiers los en bestrijk het deeg met de eidooiers. Bestrooi met de vanillesuiker en de citroenrasp. Bak het deeg in 20 minuten goudbruin en knapperig. Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen. Maak de banketbakkersroom met de slagroom en het water volgens de instructie op de verpakking. Verdeel over het bladerdeeg. Houd 3 cm van de rand vrij. Verdeel het fruit in rijtjes over de taart en bestrooi met wat poedersuiker en garneer met blaadjes tijm.
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
- 2 eidooiers
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 el citroenrasp
- 2 zakjes mix voor banketbakkersroom
- 300 ml slagroom
- 300 ml water
- 300 gr gemengd rood fruit, frambozen, aardbeien, bramen en blauwe bessen
- poedersuiker
- blaadjes verse citroentijm
- Extra: bakpapier en bakkwastje
Receptnummer: 3556
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...
Voorbereiden 20 minuten - oventijd 90 minuten Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Hak de sukade fijn. Klop het ei los. Scheur het brood in stukken ...