Pizza met groene asperges en Serranoham
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de onderkanten van de asperges schoon en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout. Neem een bakplaat met bakpapier en rol het pizzadeeg uit tot een ronde over vierkante lap. Bestuif het deeg met een beetje bloem. Smeer de gepelde tomaten uit over de bodem en besprenkel met olijfolie. Verdeel vervolgens de ham, de mozzarella en de gebakken asperges. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas. Bak de pizza in de oven, houd de baktijd aan op de verpakking van het pizzadeeg, maar houd de pizza en het beleg goed in de gaten en kijk af en toe of deze al gaar is. Je kunt natuurlijk ook variëren met andere ham, kaas en witte asperges.
Ingrediënten
- pizzadeeg van Tante Fanny
- el bloem
- 16 groene asperges
- 250 g gepelde tomaten uit blik
- 2 el olijfolie
- 12 plakken Serranoham
- 250 g mozzarella kaas
- 150 g geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
Receptnummer: 355
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk de olijfolie en het water erbij en kneed tot een luchtige deegbol. Dek af en laa...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de ricotta met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie de helft van de Parmezaanse kaas en de...