01ec467c02c0d3edc6162762dc25eebbebf77f964https://www.lekkermakkelijk.nl

Gerookte zalm, rode ui en radijs op filodeeg

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Lente - 8 personen - 30 minuten

Bereiding

Was de aardappeltjes en kook ze met schil in 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de schil van de citroen af en snijd ze rest in parten. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Snijd de rode uien in dunne ringen en meng ze met 3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Maal er wat zout en peper over. Laat ze 10 minuten marineren. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg er een velletje filodeeg op en bestrijk die met boter. Strooi er wat citroenschil over en leg er weer een velletje filodeeg op. Herhaal dit tot het filodeeg op is. Bak 15 minuten in de oven goudbruin. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Pel de aardappeltjes en snijd ze in kwarten. Bestrijk de crème fraîche over het filodeeg. Verdeel ook aardappeltjes, zalm, uienringen, radijsjes en stukjes hardgekookt ei erover. Klop een sausje van de fijngehakte dille, mosterd, honing en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Lepel het honing mosterdsausje over de plaattaart.

Ingrediënten

  • 6 nieuwe aardappeltjes
  • 8 velletjes filodeeg
  • 75 gr gesmolten boter
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 1 bosje radijsjes
  • 200 gr gerookte zalm
  • 6 takjes dille
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 8 jonge kropsla blaadjes
  • 2 el mosterd
  • 4 el honing
  • 6 el olijfolie
  • Extra bakplaat, bakpapier

Receptnummer: 3547


Reageren


Meer smakelijke recepten

Asperges met ei, zalm en garnalen

Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...

Gebakken zalm met vanillesaus en gegrilde lente ui

Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....

Geroosterde zalm en maïs met mango salsa

Kook de gele rijst gaar volgens de verpakking. Fruit de ui in de boter met de texmex kruiden op zacht vuur. Giet de rijst af in een vergiet en voeg he...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18