Gegrilde courgette en ricotta op korstdeeg
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 8 personen - 30 minuten
Bereiding
Maak eerst het korstdeeg. Zeef de bloem boven een kom en snijd de boter in kleine blokjes. Meng dit met de vingertoppen tot deegkruimels. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin het losgeklopte ei. Meng met een houten lepel even door. Kneed daarna kort verder met de hand tot een soepel deeg en vorm er een bal van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Vet het bakblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Bekleed de bodem van het bak met het deeg. Kerf met een vork het deeg rondom in zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Leg er weer een vel bakpapier op en strooi de steunvulling erin. Bak het deeg 10 minuten voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nogmaals 15 minuten. Maak ondertussen de vulling. Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Snijd de citroenen in dunne plakjes en schaaf de courgette in dunne lange plakken. Kwast de courgette en citroen door de olijfolie. Gril de plakjes courgette in een hete grillpan tot ze mooie streepjes hebben. Gril daarna de plakjes citroen. Roer de ricotta los met de bieslook en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk het deeg daarna met de ricotta, verdeel de plakken courgette en citroen erover en garneer met de pijnboompitjes en toefjes munt.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 175 gr koude gezouten boter
- 1 losgeklopt ei
- 2 bakjes ricotta
- 2 el fijngehakte bieslook
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 2 citroenen
- 3 courgettes
- 6 el olijfolie
- 100 gr pijnboompitjes
- 4 takjes munt
- Extra bakblik van circa 25 bij 30 cm, bakpapier, vershoudfolie, steunvulling b.v. gedroogde bruine bonen, grillpan
Receptnummer: 3544
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in mooie linten. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten rusten. Laat ondertussen de tonijn uitlek-ken in e...
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de ui en de ...