0ce57b2bf31cc8b1281a3117089d911601f076e57https://www.lekkermakkelijk.nl

Lentegroenten op bladerdeeg

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Kook de doperwtjes gaar en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de prei in ringen en was ze goed. Bak de fijngehakte sjalotjes in de 2 eetlepels boter aan en voeg de prei toe. Laat 8 minuten zachtjes stoven. Voeg de doperwtjes en de fijngehakte munt toe. Breng op smaak met zout en peper. Dek af tot gebruik. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de worteltjes met een dunschiller en halveer ze in de lengte. Haal de peultjes af. Blancheer de worteltjes en peultjes beetgaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Kook de eitjes halfzacht. Rol het bladerdeeg uit en prik gaatjes in de bodem. Leg het deeg in een bakblik. Bestrijk met losgeklopt ei en bak het bladerdeeg 10 minuten voor. Haal het deeg uit de oven. Meng de mascarpone met de dragon en teentjes knoflook uit de pers. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk het bladerdeeg hiermee. Verdeel de groentes in rijtjes. Schuif de plaat taart nogmaals in de oven en bak 15 minuten verder af. Garneer de plaattaart met halve eitjes, tuinkers en Hollands garnaaltjes.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 losgeklopte eidooier
  • 250 gr doperwtjes
  • 2 sjalotjes
  • 8 blaadjes munt
  • 8 bospeentjes
  • 200 gr peultjes
  • 1 jonge prei
  • 4 scharreleitjes
  • 250 gr mascarpone
  • 1 el gedroogde dragon
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 bakje Hollandse garnaaltjes
  • Extra bakblik van circa 25 bij 30 cm, bakpapier

Receptnummer: 3541


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardappelsalade met mosterd en spekjes

Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...

Aardappeltaartjes

Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...

Aspergesoep

Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18