Slabladen gevuld met quinoa, Thais gehakt en paprika
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Spoel de quinoa in een vergiet af. Kook de quinoa gaar volgens de instructie op de verpakking. Snipper de uien en snijd de topjes van de pepers en schud de zaadjes eruit. Hak ze fijn. Verwarm 4 eetlepels boter in de pan en bak de uien en peper 5 minuten zacht. Voeg het gehakt toe en bak al roerend 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de vissaus toe en de blokjes paprika, sap van 1 limoen en de helft van de gehakte koriander. Laat 8 minuten stoven. Schep dan de gekookte quinoa erdoor en laat afkoelen. Snijd de tomaatjes in stukjes, hak de rest van de fijngehakte koriander en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Was de komkommer, snijd in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd in kleine blokjes, schep alles door de afgekoelde quinoa samen met het sap van het laatste limoen. Haal de slablaadjes los van de kropjes. Schep de quinoa in een schaal en leg de slablaadjes eromheen. Garneer met de radijsjes. Vul ze aan tafel met de quinoa.
Ingrediënten
- 300 gr quinoa
- 2 uien
- 1 Spaanse rode peper
- 300 gr half-om-half gehakt
- 4 el vissaus
- 1 gele paprika
- 2 limoentjes
- 1 bos koriander
- 1 bakje kerstomaatjes
- 4 lente-uitjes
- 1 komkommer
- radijsjes voor de garnering
Receptnummer: 3538
Reageren
Meer smakelijke recepten
Spoel de quinoa af in een vergiet. Doe in een kleine pan samen met de kokosmelk en amandelmelk. Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten zachtjes k...
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met ...
Bereid de quinoa volgens de instructie op de verpakking. Maak een dressing van de olijfolie en de rode wijnazijn. Snijd de rode ui in fijne ringen en ...