Aardappelsalade met rucola dressing en asperges
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Was de aardappelen en kook ze met schil in 25 minuten gaar. Maak de dressing: Doe de rucola, spinazie, bieslook, peterselie, citroenrasp en sap en de olijfolie in een hoge mengbeker. Pureer met een staafmixer tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Was de komkommer en kerf met een vork in de lengte lijntjes, zo krijg je een mooi effect. Knijp er wat citroensap over men bestrooi met zout. Laat in een vergiet uitlekken. Kook de eieren halfhard. Kook de asperges 8 minuten beetgaar. Spoel koud af en snijd in stukjes. Snijd de bleekselderij in reepjes. Pel de aardappelen en snijd in stukjes. Meng met de rucola dressing. Leg de gewassen slabladeren in een mooie salade- schaal. Schep de aardappelsalade erop en verdeel hierover de asperges en bleekselderij. Verdeel de plakjes komkommer in groepjes er over. Schik tenslotte de halve eitjes erop en garneer met bieslook en wat extra blaadjes spinazieblaadjes.
Ingrediƫnten
- 1 kg nieuwe aardappeltjes
- 75 gr rucola
- handje spinazieblaadjes
- 2 el fijngehakte bieslook
- 2 el peterselie
- 2 el citroenrasp
- 4 el citroensap
- 8 el olijfolie
- 1 komkommer
- 1 krop romaine sla
- 1 citroen
- 4 eieren
- 1 bos groene asperges
- 4 stengels bleekselderij
Receptnummer: 3531
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...
Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...