Salade van asperges met ham, aardbeien en gegrilde kip
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Schil de asperges en kook ze in gezouten water beetgaar. Verwarm een grillpan en bestrijk de kipfilets met olie. Grill de kipfilets aan beiden zijden in 6 minuten gaar. Snijd de ananas in blokjes en de aardbeien in plakken. Schep op ieder bord 4 asperges en leg er een klontje boter op. Wikkel er een dikke plak ham omheen. Snijd de aardbeien in plakjes en de ananas in blokjes. Verdeel over de borden. Schep 2 eetlepels kerriesaus op elk bord. Snijd de kipfilets in plakken en leg op de kerriesaus. Leg de slablaadjes ernaast. Bestrooi met bieslook.
Ingrediƫnten
- 750 gr asperges
- 2 kipfilets
- 1 ananas
- 300 gr aardbeien
- 100 gr ham
- 8 el kerrie saus
- slablaadjes
- 2 el fijngehakte
- bieslook
Receptnummer: 3528
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en ...
Was de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in de lengte doormidden. Wentel ze door 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan 3 minuten voor en...