Winter pizza met Zalm
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 2 personen - 25 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel over de bodem, maar laat rondom 4 cm vrij. Meng de olijfolie met de tijm en knoflook. Maal er chilipeper en zout over. Kwast de deegrand in met de knoflookolie. Strooi de geraspte kaas over de pizza, ook op de rand. Snijd de boerenkool in stukken en wentel ze goed door olijfolie. Verdeel de boerenkool en de uienringen over de pizza. Bak de pizza gedurende 10 minuten goudbruin. Haal uit de oven en verdeel de zalm erover en besprenkel met de rest van de knoflookolie.
Ingrediënten
- 1 deel JAN-pizzadeeg
- 125 gr mascarpone
- 3 el olijfolie,
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 1 el fijngehakte tijmblaadjes
- gemalen gedroogde chilipeper
- 50 gr geraspte kaas
- 1 rode ui in ringen,
- 2 bladeren boerenkool in stukjes gesneden
- 100 gr gerookte wilde zalm
Receptnummer: 3496