Warme Waffeln
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Smelt de boter en doe over in een kom. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix met de mixer tot een romige crème. Voeg dan mixend een voor een de eieren toe en de melk. Zeef het zelfrijzende bakmeel erboven en mix door het boter-ei mengsel. Laat het deeg 30 minuten rusten. Maak ondertussen de banaan-appelcompote. Schil de appels en snijd in stukjes. Pel de bananen en snijd in plakjes. Smelt de boter en voeg de appel, banaan en kaneelstokjes toe. Bak het 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg het sinaasappelsap toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een compote. Verwarm het wafelijzer en schep 2 ½ el deeg in elke holte. Strijk het uit met een eetlepel. Bak ze in 2 minuten goudbruin. Serveer de wafels warm bestrooid met poedersuiker, appel-banaan compote en fijngehakte pistachenoten.
Ingrediënten
- 250 gr boter
- 200 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- mespuntje zout
- 4 eieren
- 150 ml melk
- 500 gr zelfrijzend bakmeel
- Voor de appel-banaan compote:
- 4 elstar appels
- 3 bananen
- 2 kaneelstokjes
- 25 gr boter
- sap van een sinaasappel
- Pistachenoten
Receptnummer: 3483
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 180ºC. Week de rozijntjes in de strohrum. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appel met de rum rozijnen, sinaas...
Smelt de boter en schenk het in een beslagkom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout toe. Mix tot een romige massa. Voeg dan de eieren, ee...
Meng de bloem, vanillesuiker, melk en het snufje zout tot een homogeen deeg. Voeg de 6 eieren toe en verfijn met het scheutje rum. Zet de pan op een m...