Kaiserschmarrn
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Meng de bloem, vanillesuiker, melk en het snufje zout tot een homogeen deeg. Voeg de 6 eieren toe en verfijn met het scheutje rum. Zet de pan op een matig vuur en smelt daarin een klontje boter. Giet het deeg in de pan en strooi er de rozijnen overheen. Zet een deksel op de pan en bak de Kaiserschmarrn op een laag vuur tot hij aan een kant goudbruin is. Keer hem om, doe het deksel er weer op en laat hem ook aan de andere kant bakken. Trek de Kaiserschmarrn met een vork in onregelmatige stukken, voeg nog een beetje boter toe en schep nog 5 minuten om. Verdeel over 4 borden en bestrooi rijkelijk met poedersuiker. Het lekkerst smaakt de Kaiserschmarrn met cranberry compote, appelmoes of ingekookte pruimen compote (Zwetschgenröster).
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- snufje zout
- 1 tl vanillesuiker
- een scheut melk
- 6 eieren
- een scheut rum
- boter
- 50 gr rozijnen
- 1 el suiker
- 350 ml melk
Receptnummer: 3480
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...
Zeef de bloem en meng met het zout, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk erin, voeg dan ei toe en de gesmolten boter. M...
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze met de suiker in een ovenschaal. Plaats de schaal in het midden va...