Kipfilet met courgette en tomaatjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. Binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen. Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen. Buikholte dichten met cocktailprikkers. Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie. Bestrooien met zout en peper. Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175 °C of gasovenstand 3. Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet. Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden. Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen. Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 minuten verwarmen. Romaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen. Kip en groenten in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar braden. Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1 citroen
- grof zeezout
- peper
- 5 el olijfolie
- 4 tenen knoflook
- 1 takje tijm,
- 1 courgette
- 250 g romaatjes (kleine tomaatjes)
- 10 zwarte olijven zonder pit
Receptnummer: 347
Reageren
Meer smakelijke recepten
Gril de kipfilets en de ananas. Kook de rijst en de bloemkool. Meng de kokos en de basterdsuiker door de Hüttenkäse. Voeg dit mengsel toe aan de kip...
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met ...
Snijd de kipfilet overlangs in plakken. Bak in olijfolie bruin. Giet het pakje tomato fritto over de kipfilet en verwarm. Voeg de kappertjes toe. Kook...
Snijd de tomaat in smalle partjes en de ui in ringen. Snijd de verse kruiden fijn. Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg een beetje olijfolie en ba...