Vleesburgers
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de worsten open en haal het worstvlees eruit. Meng het met de kummel zaadjes en de peterselie. Vorm er 2 burgers van. Snijd de ui in dunne ringen en bak ze in de helft van de boter goudbruin. Schep ze uit de pan. Bak nu de bacon knapperig en leg ze bij de uien. Bak nu de worst burgers in de rest van de boter. Bak aan beide zijden aan, zet het vuur laag en bak ze in 10 min gaar. Maak ondertussen de mosterdsaus. Meng de mayonaise, crème fraîche, honing en mosterd. Bouw de burgers op. Snijd de broodjes open en bestrijk de onderkant royaal met mosterdsaus. Beleg met slablaadjes, paar plakjes bacon, dan de burger uienringen, een pluk zuurkool en de rest van de bacon. Geef de rest van de mosterd saus erbij en eet de augurkjes erbij!
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 1 tl kummelzaadjes
- 1 el fijngehakte peterselie
- 25 gr boter
- 1 grote ui
- 6 plakjes bacon
- 100 gr zuurkool
- 4 blaadjes sla, 8 kleine augurkjes
- 3 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 1 el grove mosterd
- 1 el honing
- 2 broodjes naar keuze
Receptnummer: 3462
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de ui in halve ringen en bak ze goudbruin in de koekenpan in een beetje olie of boter. Voeg daarna een schepje suiker toe zodat ze lekker karame...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een ...