Bonenstoof
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Snijd de uien in dunne ringen. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter en olijfolie in een braadpan en bak de worstjes 3 minuten rondom bruin, schep ze dan uit de pan. Voeg de uienringen en blokjes knolselderij toe en bak 5 minuten goudbruin op halfhoog vuur. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en voeg bij de gebakken uien. Voeg ook de takjes rozemarijn, venkelzaad en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel het runderbouillontablet erboven en voeg de blikken tomaat, de tomatenpuree en de gebakken worstjes toe. Schep alles goed om en laat 10 minuten zachtjes stoven. Snijd de gedroogde worst in dunne plakjes. Spoel de bonen af in een vergiet en voeg bij het tomaten uienmengsel. Voeg ook de kerstomaatjes toe. Laat 8 minuten zachtjes stoven. Schep de helft van de spinazieblaadjes en de helft van de gedroogde worst door de bonenstoof. Verdeel de rest van de plakjes gedroogde worst erop en strooi de rest van de spinazieblaadjes erover.
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 1 kleine knolselderij
- 8 kleine braadworstjes
- 4 teentjes knoflook
- 50 gr boter
- 2 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 el venkelzaadjes
- 1 el paprikapoeder
- 1 runderbouillon tablet
- 2 blikken tomaatblokjes
- 2 el tomaatpuree
- 1 gedroogd worstje naar keuze
- 150 gr kerstomaatjes
- 400 gr witte bonen uit pot
- 250 gr cannellini bonen
- 250 gr berlottie bonen
- 200 gr spinazieblaadjes
Receptnummer: 3452
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de bonen en kapucijners in een vergiet en spoel ze schoon. Laat uitlekken. Snij de ui in ringen en de prei in ragdunne ringetjes. Bak de spekblokj...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Pruimen in reepjes snijden, ui en knoflook versnipperen. Hamlappen bestrooien met peper, zout en inwrijven met wat bloem. In een braadpan boter verhit...