Winter curry
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Laat de rookworst wellen volgens de verpakking. Kook de rijst gaar. Schil de zoete aardappel, knolselderij, pompoen, winterwortel en pastinaak. Snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon. Verwarm de boter en olijfolie in een grote braadpan en roerbak de groenten 5 minuten op halfhoog vuur aan. Voeg de currypasta toe en bak even mee tot het gaat geuren. Voeg de helft van de kokosmelk en de spruitjes toe en laat 10 minuten zachtjes stoven. Schep de curry af en toe om. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snijd de rode uien elk in 8 partjes en besprenkel ze met het limoensap. Laat ze marineren. Voeg de andere helft van de kokosmelk toe en de gemarineerde rode uien. Laat nog 3 minuten stoven. Hak de noten grof. Schep de curry in een grote schaal. Leg de rookworst erop en strooi de pistachenootjes erover. Serveer met de rijst en gebakken sambal.
Ingrediƫnten
- 1 rookworst van Meesterhand
- 2 zoete aardappels
- 1/2 knolselderij
- 1/2 klein pompoentje
- 2 winterwortels
- 2 pastinaken
- 50 gr boter
- 2 el olijfolie
- 2 el gele- of rode currypasta
- 500 ml romige kokosmelk
- 1 rode paprika
- 200 gr kleine spruitjes
- 2 rode uien
- sap van 12 limoentje
- 50 gr pistachenootjes
- rijst en 2 limoentjes in parten voor erbij
Receptnummer: 3445
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de a...
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en laat ze in ruim water circa 20 minuten gaarkoken. Snipper de ui, neem een braadpan en fruit het uitje in ...
Maak eerst de chutney. Bak hiervoor de uien in de olie zachtjes bruin. Voeg de druiven toe en de kaneelpoeder, komijnzaadjes, kruidnagels, sambal, de ...