Jachtschotel pastei
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de geschilde appel in blokjes. Verwarm de boter in een braadpan en bak de uien en appel 5 minuten aan op halfhoog vuur. Voeg de kruidnageltjes en jeneverbessen toe en laat 10 minuten zachtjes verder stoven. Snijd de achterham in reepjes, voeg deze samen met de witte bonen en de runderbouillon bij de gebakken appel met uien. Laat 3 minuten meestoven. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Schep er een laagje aardappelpuree in en verdeel het appel en ham mengsel erover. Klop de eidooiers los met 1 theelepel water. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap van 15 bij 15 centimeter. Kwast de randen van de ovenschaaltjes in met eidooier en leg het bladerdeeg erop. Druk met een vork rondom dicht, en snijd met een mesje het bladerdeeg netjes bij. Maak een gaatje met een appelboor en versterk het gaatje met een rolletje bladerdeeg, zie foto. Maak zo ook de andere pasteitjes. Kwast ze allemaal in met eidooier. Snijd van de 2 overgebleven plakjes bladerdeeg dunne reepjes. Leg de reepjes deeg kruislings op de pasteitjes. Kwast deze ook weer in met eidooier. Bak de pasteitjes 25 minuten in de oven goudbruin. Lekker met kleine augurkjes en een groene salade.
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 goudreinetten appels
- 4 kruidnageltjes, 8 jeneverbessen
- 50 gr boter
- 250 gr achterham
- 150 gr witte bonen
- 200 ml runderbouillon
- 400 gr aardappelpuree
- 10 plakjes bladerdeeg
- Extra: 4 lage ovenschaaltjes
Receptnummer: 3442
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 210ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak ze goed bruin in de boter. Voeg het kaneelpoeder en d...
Pel de uien en snijd ze doormidden. Snijd de halve uien in dunne ringen. Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de uien aan. Voeg de laurierblaa...
Snijd het vlees in grove stukken en snijd de uien in dunnen ringen. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom aan, samen met de uien...