Kerstchocolade om te delen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 8 personen - 50 minuten
Bereiding
Was de sinaasappels en snijd elk in 8 plakjes. Kook de cranberry’s met 250 ml water en 4 el suiker gaar. Kook ze niet stuk. Verwarm de agave siroop in een grote koekenpan. Leg hier in de plakjes sinaasappel. Pluk de rozemarijn los en verdeel over de sinaasappel. Laat 10 minuten stoven op halfhoog vuur. Draai de plakjes sinaasappel na 6 minuten voorzichtig om met een spatel. Maal er zeezout over en verdeel de boter in klontjes erover. Laat nogmaals 10 minuten stoven en draai ze na 5 minuten weer om. Laat ze afkoelen op een vel bakpapier. Hak de chocolade grof en smelt samen met de boter au bain marie. Bekleed het bakblik met bakpapier en schenk de gesmolten chocolade in het bakblik. Laat 5 minuten half opstijven. Verdeel er dan mooi de gekonfijte sinaasappelplakken op met de rozemarijn. Duw een voor een de frambozen in de chocolade. En verdeel de gekookte cranberry’s er over. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd of breek voor serveren in grote stukken. Heerlijk bij de koffie.
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 3 takjes rozemarijn
- 100 gr cranberry’s
- 125 ml agave siroop
- 2 el boter
- 1 mespunt zeezout
- 300 gr pure chocolade
- 50 gr boter
- 150 gr diepvries frambozen
- Extra: bak blik van ca 30 bij 20 cm
Receptnummer: 3423
Reageren
Meer smakelijke recepten
Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet r...
Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter met de chocolade in een pan op laag vuur. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. Mix de eieren met de sui...
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in ee...