009dede848372b6bf8422bc0f18f315ebaea1db96https://www.lekkermakkelijk.nl

Gevulde pompoentjes met knolselderij puree, bietjes, paddenstoelen en noten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Feest - 2 personen - 15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de pompoentjes en zoete aardappels. Snijd van de pompoentjes 13 van het kapje af. Schep de pitjes eruit. Snijd de zoete aardappels in blokjes en de bietjes elk in 8 partjes. Kwast de binnenkant van de pompoentjes royaal in met boter en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de blokjes zoete aardappel en partjes biet bij de pompoentjes en meng er 2 el olijfolie door. Bak de pompoentjes, zoete aardappel en biet in 25 minuten gaar. Maak ondertussen de knolselderij puree. Schil de aardappels en knolselderij en snijd in stukjes. Kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp er een puree van. Voeg 2 el boter toe, nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Bak de paddenstoelen en sjalot in 2 el boter goudbruin. Maal er peper en zout over. Haal de pompoentjes en blokjes zoete aardappel en bietjes uit de oven. Schep in elke pompoen een laagje puree van knolselderij en aardappel. Verdeel hier de blokjes geroosterde zoete aardappel en geroosterde bietjes over. Schep de gebakken paddenstoelen erop en garneer met de noten. Haal de pitjes uit de granaatappel en meng met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet op elk bord een gevuld pompoentje. Leg er een hoopje blaadjes van eikenbladsla naast en lepel de granaatappel dressing erover.

Ingrediënten

  • 2 kleine pompoentjes
  • 2 zoete aardappels
  • 2 rauwe bietjes
  • 30 gr boter
  • 2 kruimige aardappeltjes
  • 12 knolselderij
  • 150 gr paddenstoelen
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 25 gr amandelen
  • 25 gr pecan noten
  • 12 kropje eikenbladsla
  • 12 granaatappel

Receptnummer: 3410


Reageren


Meer smakelijke recepten

Geroosterde pompoen met couscous

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...

Gevulde pompoentjes met vega gehakt en Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pompoentjes goed schoon en droog ze af. Halveer ze in de lengte haal de pitten eruit en leg ze op een met bak-p...

Herfstsoep met pompoen, knolselderij, pastinaak en appel

Maak de groenten schoon. Snijd de uien in ringen en snijd de pompoen, appel, knolselderij en pastinaak in stukken. Smelt de boter en voeg de uienringe...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18