Varkenshaas met pruimen, stoofpeertjes en blauwe kaas
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm 25 gram van de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en laat rondom nog 8 minuten zachtjes bakken. Verwarm in een andere pan de rest van de boter en bak hierin de fijngesneden sjalotjes in 2 minuten goudgeel. Voeg de pruimen toe, de port, honing en 2 takjes rozemarijn. Laat 10 minuten zachtjes inkoken. Kook de haricots verts in 5 minuten beetgaar. Haal de gebakken varkenshaas uit de pan en wikkel ze 2 minuten in folie. Schep het bakvet bij de pruimen. Snijd de stoofpeertjes in kwarten. Schep de haricots verts op een mooie schaal. Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over de haricots verts. Schep de pruimen uit de saus erover. Lepel de saus over het vlees en leg de kwarten stoofpeertjes ertussen. Verkruimel de blauwe kaas en stukjes walnoot erover. Garneer met toefjes rozemarijn.
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 50 gr boter
- 2 sjalotjes
- 10 gewelde pruimen
- 200 ml port
- 2 el honing
- 4 takjes rozemarijn
- 150 gr haricots verts
- 3 kant en klare stoofpeertjes
- 75 gr blauwe kaas
- 75 gr walnoten
Receptnummer: 3407
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd het kapje van het brood. Snijd 2 cm van de rand het brood uit de korst. Hol de rest uit met de hand. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpan en ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de prei, verwijder het donkergroene deel en snijd in smalle ringen. Snijd of pers de knoflook. Doe de aardappelsch...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak gelijke rolletjes van de varkenshaas en wikkel deze geheel in de plakken ham. Leg deze in een ovenschaal en bestr...