Zalm met courgette, groene asperges, artisjok en Boursin
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 200ºC. Was de courgette en schaaf in de lengte lange plakken af met een kaasschaaf. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Wikkel om elk zalmfilet 4 plakken courgette. Leg ze in en met olijfolie ingevette ovenschaal. Snijd de citroenen in plakjes en leg er 2 op elke zalmfilet. Bak de zalm in 10 minuten net gaar. Blancheer de asperges 5 minuten beetgaar. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Verwarm de boter en fruit de ui gedurende 3 minuten. Voeg dan de slagroom toe en de Boursin. Laat 3 minuten zachtjes stoven tot een romige saus. Voeg nu de uitgelekte artisjokharten toe en laat 2 minuten meestoven. Maal er peper over naar smaak. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Hak de peterselie fijn. Leg op elk bord drie groene asperges leg hiernaast een zalmfilet uit de oven. Schep de Boursin saus met de artisjokken eromheen. Garneer met de geroosterde amandelen, fijngehakte peterselie en de rest van de citroenplakjes Heerlijk met tagliatelle.
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 2 courgettes
- 12 groene asperges
- 1 blik artisjokharten
- 20 gr boter
- 1 grote fijngehakte ui
- 1 pakje Boursin
- 150 ml slagroom
- 50 gr geschaafde amandelen
- 2 citroenen
- 4 takjes krulpeterselie
Receptnummer: 3401
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....
Kook de gele rijst gaar volgens de verpakking. Fruit de ui in de boter met de texmex kruiden op zacht vuur. Giet de rijst af in een vergiet en voeg he...