Kerstsoep groene asperges
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 2 personen - 15 minuten
Bereiding
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokjes knolselderij, aardappel en pastinaak 8 minuten aan op halfhoog vuur. Zet het vuur zacht en laat 15 minuten onder af en toe omscheppen stoven. Voeg 1 1/2 liter kokend water toe, verkruimel de bouillontabletten en voeg de kruidnagels toe. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden. Kook ze 3 minuten en giet ze af. Meng de gekookte asperges met de dille. Schep een derde van het soepmengsel in een blender en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in een pan en laat 5 minuten zacht koken. Serveer de soep in glazen. SERVEERSUGGESTIE Geef bij de soep in aparte schaaltjes, lobbig geklopte room met een mespuntje kerriepoeder erdoor, Hollandse garnaaltjes en gegrilde sneetjes knoflook ciabatta.
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 1 knolselderij
- 750 gr aardappelen
- 3 pastinaken
- 75 gr boter
- 4 kruidenbouillontabletten
- 5 kruidnagels
- Extra: blender of staafmixer
- 1 bos groene asperges
- 4 el fijngehakte dille
Receptnummer: 3398
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...