Kerstsoep paprika tomaat
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 2 personen - 15 minuten
Bereiding
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokjes knolselderij, aardappel en pastinaak 8 minuten aan op halfhoog vuur. Zet het vuur zacht en laat 15 minuten onder af en toe omscheppen stoven. Voeg 1 1/2 liter kokend water toe, verkruimel de bouillontabletten en voeg de kruidnagels toe. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Snijd de paprika in reepjes. Bak in een kleine koekenpan de kerstomaatjes in 3 eetlepels olijfolie. Roerbak ze 5 minuten. Voeg de knoflook, majoraan en de reepjes gegrilde paprika toe. Schep het om en laat 1 minuut meebakken. Schep een derde van de basissoep in een blender en voeg het tomaten- en paprika mengsel toe. Pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in een pan en laat 5 minuten zachtjes koken. SERVEERSUGGESTIE Serveer bij de soep in aparte schaaltjes, geroosterde amandeltjes, sneetjes gegrilde ciabatta en aioli.
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 1 knolselderij
- 750 gr aardappelen
- 3 pastinaken
- 75 gr boter
- 4 kruidenbouillontabletten
- 5 kruidnagels
- Extra: blender of staafmixer
- 1 pot gegrilde paprika
- 2 tenen knoflook uit de pers
- 1 el gedroogde majoraan
- 10 kerstomaatjes
Receptnummer: 3392
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...
Neem een basistomatensoep en leng deze volgens de gebruiksaanwijzing op de pot aan met water. Soepgroenten toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur...