Tartelettes vis
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 2 personen - 150 minuten
Bereiding
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van een kom zo groot mogelijke cirkels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in elke cirkel gaatjes in met een vork. Klop de eidooierlos met 1 theelepel water en bestrijk ze met het eigeel. Bak ze in 15 minuten goudbruin in de oven. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen. Snijd nu rondom 2 cm van de rand het kapje van de bladerdeegtaartjes af. Leg het kapje weer op de bodem van elke taartje. Hak twee takjes van de dille fijn en meng door de aioli. Meng het citroenrasp en sap erdoor en verdeel over twee bladerdeegtaartjes. Verdeel hierop de gerookte zalm, de garnalen en de rivierkreeftjes. Garneer met plukjes dille en halve plakjes citroen.
Ingrediënten
- 1 pak roomboter bladerdeeg
- één losgeklopt eigeel
- Extra: bakpapier, bakplaat
- 4 el aioli
- 4 takjes dille
- 1 el citroenrasp en 2 plakjes citroen
- 6 gebakken kerstomaatjes
- 50 gr rivierkreeftjes
- 50 gr gekookte garnalen
- 2 plakken gerookte zalm
- 4 takjes dille
Receptnummer: 3389
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de tartelette vormpjes met elk een plakje bladerdeeg. Prik de bodems in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg ...