Tartelettes vega
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 2 personen - 15 minuten
Bereiding
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van een kom zo groot mogelijke cirkels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in elke cirkel gaatjes in met een vork. Klop de eidooierlos met 1 theelepel water en bestrijk ze met het eigeel. Bak ze in 15 minuten goudbruin in de oven. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen. Snijd nu rondom 2 cm van de rand het kapje van de bladerdeegtaartjes af. Leg het kapje weer op de bodem van elke taartje. Hak de helft van de noten fijn en meng de geitenkaas en de tijmblaadjes. Verdeel het over twee bladerdeegtaartjes. Meng de beetgare harticots verts met de olijfolie en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Snijd de biet en avocado in kleine blokjes. Verdeel de blokjes biet over de geitenkaas en verdeel hierop de aangemaakte harticots verts. Top af met blokjes avocado, de rest van de noten en olijven.
Ingrediënten
- 1 pak roomboter bladerdeeg
- één losgeklopt eigeel
- Extra: bakpapier, bakplaat
- 50 gr geitenkaas
- 30 gr gemengde noten
- 2 tl tijmblaadjes
- 50 gr beetgare harticots verts
- 1 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 gekookte biet
- 12 avocado
- 6 zwarte olijfjes
Receptnummer: 3385
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op180 graden. Maak eerst het deeg, doe hiervoor het meel en zout in de keukenmachine en voeg de boter er in blokjes gesneden aan ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de tartelette vormpjes met elk een plakje bladerdeeg. Prik de bodems in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg ...