Eitjes uit de oven met ham en room
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Feest - 6 personen - 15 minuten
Bereiding
Vet de gratineerschaaltjes of ovenschaal royaal in met boter. Schenk in ieder schaaltje een laag room. Leg in elk schaaltje een plak ham. Breek hier in elk 2 eitjes over. Verdeel de garnaaltjes en de kerstomaatjes erop. Maal er versgemalen zeezout en peper over en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de gratineerschaaltjes in de oven en bak ze 10 minuten op 180ºC. Bestrooi ze met sprieten bieslook. Serveer lauw of koud. Serveer met geroosterde sneetjes casinobrood.
Ingrediënten
- 12 eieren
- 500 ml kookroom
- 6 plakken achterham
- 150 gr Hollandse garnaaltjes
- 12 kerstomaatjes
- 100 gr geraspte kaas
- verse bieslook
- Extra: 6 gratineerschaaltjes of een grote ovenschaal
Receptnummer: 3374
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verhit de grillpan. Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelenmelange in stukken en de kastanjechampignons i...
Verwarm de oven op 180ºC. Meng de olie met kerriepoeder en het komijnzaad. Maal er royaal zeezout en chilipeper over. Neem de bloemkool en snijd de s...
Kook de eieren in 10 minuten hard, koel ze onder koud stromend water en pel ze. Leg de helft van de eieren in het bietensap en de ander helft in kurku...