Hangop met stoofpeertjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 10 personen - 15 minuten
Bereiding
Bekleed een vergiet met een schone theedoek. Schenk hier de volle yoghurt in. Vouw de punten van de theedoek over de yoghurt en laat een nacht uitlekken op een koele plek. Schil de stoofpeertjes met een dunschiller. Doe de stoofpeertjes in een pan. Voeg de kaneel, de vanillesuiker, zoete witte wijn, citroensap en mespunt zout toe en vul aan met 250 ml water. Breng aan de kook en laat daarna 50 minuten zachtjes gaarkoken. Laat ze afkoelen en marineren in het vocht. Klop de volgende ochtend de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep de uitgelekte yoghurt door de slagroom met het sap van 2 limoenen. Schep de hangop in een mooie glazen schaal en zet de stoofpeertjes er rechtop in. Bestrooi met de geroosterde amandelen.
Ingrediënten
- 3 pakken volle biologische yoghurt
- 12 stoofpeertjes
- 2 kaneelstokjes
- 1 vanillestokje in de lengte gesneden
- 150 gr suiker
- 500 ml witte zoete wijn
- 4 kruidnagels
- sap van een citroen
- mespunt zout
- 500 ml slagroom
- 4 zakjes vanillesuiker
- sap van 2 limoenen
- 4 el geroosterde geschaafde amandelen
- Extra: vergiet, schone theedoek
Receptnummer: 3365
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...
Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...