Kerstbroodjes met notenpasta
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Feest - 12 personen - 10 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de bladerdeegrollen uit en leg ze aan elkaar met een overlapping van 2 cm. Druk ze goed vast. Bestrijk het vel bladerdeeg met de notenpasta, maar houd rondom 3 cm vrij. Knip de ontpitte dadels met een schaar in kleine stukjes en verdeel over de notenpasta. Drizzel de honing erover en bestrooi ze met de geraspte kokos. Snijd er tenslotte de koude boter in kleine vlokjes overheen. Rol het deeg op en snijd in 12 plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin. Haal het bakblik uit de oven en schep de broodjes op een rooster en laat ze afkoelen. Bestrooi ze met poedersuiker en schep voor het serveren een eetlepel cranberry compote op elk broodje.
Ingrediënten
- 2 rollen koelvers bladerdeeg
- 250 gr gemengde notenpasta
- 12 grote dadels
- 4 el honing
- 3 el geraspte kokos
- 50 gr koude roomboter
- poedersuiker
- cranberry compote
- Extra: bakplaat, bakpapier
Receptnummer: 3362
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de hazelnoten, 50 gr kokos en 2 el cacao toe en maak er in de machine een egale...
Bereid het brooddeeg volgens de verpakking en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek. Pel de eitjes en hak de dille fijn en zo ook de bieslook...
Kook de eieren in 10 minuten hard, koel ze onder koud stromend water en pel ze. Leg de helft van de eieren in het bietensap en de ander helft in kurku...