Ovenschotel met knolselderij, aardappel, rookworst en kaas
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze 15 minuten voor. Verwarm de rookworst volgens de instructie op de verpakking. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de slagroom met de melk in een kom. Maal er royaal versgemalen zeezout over en versgemalen peper. Voeg ook de nootmuskaat toe, meng alles goed en zet apart. Schil de knolselderij en schaaf in dunne plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter. Snijd de voorgekookte aardappels in dunne plakjes. Leg plakjes aardappel als eerste laag in de ovenschaal. Schep hierop 4 eetlepels van het roommengsel en verdeel er 4 eetlepels geraspte kaas over en leg er een laag knolselderij plakjes op. Schep hierop 4 eetlepels van het roommengsel en verdeel er weer 4 eetlepels geraspte kaas over. Tenslotte verdeel je de helft van de plakjes rookworst. Herhaal dit nogmaals met de rest van de aardappelen, knolselderij en worst. Eindig met een laag geraspte belegen kaas van Meesterhand. Bak de ovenschotel 25 minuten in de oven. Dek de eerste 10 minuten de ovenschotel af met folie en bak de ovenschotel de laatste 15 minuten zonder folie goudbruin. Lekker met een gemengde groene salade.
Ingrediënten
- 1 rookworst
- 1 kleine knolselderij
- 6 aardappels
- 300 gr geraspte belegen kaas
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 2 tl geraspte nootmuskaat
Receptnummer: 3346
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Rol er balletjes van, zo groot als een pingpo...
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Oven voorverwa...